Sunday, 18 May 2014

Liebster Award #3

Liebster Award, thanks for tagging Zuhaira Nasrin hehe :')


Here the questions:
1.apakah nama glamour anda?
-Amboi,nama glamour..Kemain ada nama glamour. Fefeeling retis kejap :')  Well,kalau yang rapat dengan saya,diorang panggil saya Ipa. Kalau yang kurang rapat,panggil Nazifa. Ramai yang ingat nama saya Nazifah, please don't call me Nazifah,memang nak kena jelingan maut eh panggil aku Nazifah -_-
Garangnya saya,jangan salah faham..saya tak garang pun hehe :')

2.berapakah umur anda masa jawab soalan ni?
-18 tahun 9 bulan dan berapa hari entah. I'm getting 19 y/o uolss!,kihkihkih. Kita sama umur eh? Hai friend! :D

3.rancangan tv yang paling diminati?
- Rancangan TV..em,memandangkan saya jarang tengok tv,jadi saya taktahu rancangan apa yang menarik sekarang.Lagipun,sini mana ada TV tsk tsk.

4.tempat best yang korang pernah pergi dan kenapa suka pegi sana?
- Pulau Pangkor,sebab pantai dia cantik angat hikhik.

5.apakah hadiah yang pernah anda beri kpd ibu ayah sempena birthday/father's mother's day?
- Dilahirkan sebagai village people,I didn't express my love to my parent by giving them some gifts. Cukuplah doa anak soleh sebagai penerang kubur mereka nanti. Ecece,jawapan acah-acah islamik. Senyaplah kau,aku serius ni :'D

6.ceritakan sikit tentang personaliti anda.
-Macam mana eh nak cerita,saya agak pendiam orangnya (siapa yang kenal aku kat alam realiti,mesti tak percaya ni). Saya bising,tapi pendiam orangnya. Bukan pendiam,pemalu kot? wakakaka.

7.apakah handphone pilihan hati anda?nokia?samsung?iPhone?motorolla?htc?lenovo?
-Currently, I'm Samsung user..well,Android is too mainstream..so, I decided to use window phone after this. Nokia Lumia or HTC window phone maybe? Asus pun not bad.

8.apakah hari yang paling anda suka?kenapa?
-Hari yang paling saya suka,hari cuti wakakaka. Serius,malas gila nak bangun pagi,pergi kelas pukul 8. Alamak kantoi. Secara automatiknya, nama aku digugurkan dari senarai nama Bakal Menantu pilihan makcik-makcik kat luar sana. Sobs sobs :(

9.describe rumah idaman anda.
-Luar rumah warna putih dan kelabu,dalam rumah warna putih dan perabot semua warna hijau epal.Kat halaman rumah,ada taman herba. Dalam rumah,saya akan pastikan ada sebuah perpustakaan besar dan setiap sudut akan ada buku.Hehehe :')

10.berapa kalikah dalam setahun anda khatam baca al-quran?
- Khatam Quran,masa Ramadhan kot ada motivasi lebih sikit.lol

11.apakah cita-cita anda untuk 10 tahun ke hadapan?
- 10 tahun akan datang,masa tu saya dah kawen kot. Dan dah ada master masa tu,dan otw sambung PhD uolss! (Macam takde masa depan je aku ni,jawapan cliche sangat kahkahkah)

1 comment:

Zuhaira Nasrin said...

thanks jawab.
eh eh umur kita sama heee :D
okey,good luck utk sambung master phD! saya pon nak jugak.hihi :)