Saturday, 18 May 2013

Mereka pom sayang Tok Guru =)

Masa aku duk jalan-jalan,jumpa Uncle ni..tak tau nama apa..
acap kali terserempat dengan dia,
last-last dia pom tegur aku nga Syuhada,

Him:" U dua orang asal mana "
Me:"kitorang asal Kelantan ni arh,tuan asal mana?" *bolah*

Him:"Penang"
Me:"owhh,jauh tu..buat ape kat Kelantan?"

Him:"bisnes trip,U dua orang?"
Me:" kami datang untuk temuduga biasiswa"

Him:" owhh,mintak dengan I je la biasiswa..(sempat bergurau)..ehh,U orang kenal Tok Guru?"
Me:" Tok Guru? kenal,kenal..*muka excited*"

Him :" semalam,I teman kawan I pegi rumah dia,masa tu dia baru siap semayang Zuhur kat masjid tepi rumah dia,I jumpa dia kejap je..sebab dia tak sehat sangat.."
Me: *sebak*

dia sambung lagi,rumah Tok Guru biasa je..ada ayam ,ada itik..dia cakap,dia suka cucu-cucu Tok Guru,salam cium tangan walaupom tak kenal..
Dia cakap dia suka orang yang kuat agama..
bila dia cakap pasal kesihatan Tok Guru,aku rasa macam*nada sedih* sebak semacam..
Orang Cina,hormat dia..sedangkan,ada segelintir orang melayu beragama Islam,caci maki dia..
cakap macam-macam kat dia..




Dia sempat amek gambar dengan Tok Guru lagi..
aku cakap kat dia yang aku tak pernah jumpa Tok Guru kat luar,
Dia cakap,U kena jumpa dia..rugi U tak jumpa dia,,pergi la jumpa dia..
aku sebak dowh~~
Uncle ni suka amek gambar pemandangan..dia cakap Kelantan cantik la,and orang kelantan,murah dengan senyuman~ *terasa I :3*



2 comments:

Anis Nabilah said...

Aww~ terasa bagaikan nama negeri ku disebut :P kelate~ murah dgn senyumn ? hahha aku lettew~

Zenith_Iman said...

Mesti uncle tuh rse femes masuk blog awok nim..Kekgi dia beri sungguh biasiswa tu..