Sunday, 19 May 2013

Books

Hari ni aku beli tiga buah buku,*terserlah keperibadian aku sebagai seorang ulat buku :3*
~ Rasulullah is My Doctor by Jerry D.Gray ( the author of Art of Deception)
~ I've Got Your Number by Sophie Kinsella
~ Chicken Soup for the Soul


 Rasulullah is My Doctor by Jerry D.Gray


belakangan ni,aku sokmo dengar mak aku merungut pasal mata dia mengalami sedikit kerabunan..
"pakai la spek"
"tok sey arh,kekgi koho rabun"
#mesti kiut kalu mak aku pakai spek,tapi beliau enggan,then what should I do~
Aku beli buku ni,sebab masa aku belek-belek buku ni,ada pasal nak rawat mata guna bahan semulajadi etc, madu dll & teknik-tekniknya tersendiri..
Kite pom bajet,kalu kite sakit,kite nak guna cara berubat Rasulullah lah^^
tanpa ragu-ragu,tanpa pengawet..ikut sunnah lagi :)
btw,macam-macam ubat ada dalam buku ni~


I've Got Your Number by Sophie Kinsella


My first English novel..
ada " no.1 internationally bestselling author" kat kulit buku ni,menambahkan keyakinan aku untuk membelinya..
BTW,cerita agak menarik (walaupom aku baru baca sikit,aku tau la :P)
betol,kite tak tipu~
tak macam typical malay novella..tak habes-habes dengan kawen kontrak..
kawen kontrak,last-last dapat anak jugak..siap kembar 4 lagi..nampak ketidak-logikkan di situ :3
anyway,novel Hlovate je tak macam tu~
ps: cari Anthem kat Popular & SMO..tapi tak jumpa,tak de stok lagi --'


Chicken Soup for the Soul 


ni aku beli kat Popular..kat SMO cuma ada versi melayu je..U know,when english translated into Malay,I feel like I'm reading Indonessian books,not Malay book :P
Well,this book will give me some inspirations & motivations I guess~
ps:buku ni merupakan hasil dari pakatan aku & Najwa Izzati


aku taktau mana lagi pegi buku aku..haiihh..buku Mustafa Kamal Atartuk nga buku Art of Deception =='
bila aku beli buku,aku balut dengan plastik dulu,pahtu aku baca sampai pecah otak..lepas siap baca,aku letak atas rak..
masa letak atas rak tu la, aku paling gembira,sebab aku dah habis baca,aku dapat isi dia,dan buku-buku aku yang lama dapat kawan baru kat rak tu..
titew rase macam nak buat mini library je kat rumah titew tu :3
puiii!
ps: Ijah oyak," beli mahal,pahtu baca sekali jah"

then,so what? *mata kat atas,tangan kat bahu*
tak rugi beli buku,ilmu kan tu..nanti orang lain baca,dapat jugak kita menompang saham..
Iqra'..
bacalah..
Bangsa yang membaca ialah bangsa yang berjaya^^

Maybe,I need to spend more time with my book instead of alam maya..
sebab tu,aku cabar diri aku baca 19 buku untuk tahun 2013@ Goodreads ~

aku bajet,download e-book banyak-banyak kat Goodreads,tapi tak baca pom..saket mata wei ngadap netbuk lama-lama..rosak mata aku nanti :3

2 comments:

Zenith_Iman said...

Mek Pa!! aku dah ade Anthem..Hahaha~~Riak cket..

nasanasa said...

@Zenith_Iman mek yah koya~ wekk :P