Monday, 22 April 2013

tak tahu

Aku tak tahu nak post pasal apa -,-
post pasal kehidupan aku - takde yang menarik,hari demi hari berlalu..tiada yang menarik
post pasal isu politik - aku bukan boleh mengundi pom --'
post pasal agama/islamik - nanti orang cakap aku bajet warak la pulak
post pasal artis - artis mana? Lady Didi? tak perlu..buat semak je..tambah dosa aku adala..
post pasal isu semasa - apa isu semasa sekarang? PRU13..emm..
post pasal fashion - aku buta fashion..Fashion berpurdah? tak perlu..tak perlu disebar benda ni..hanya diri dan Tuhan je okey :) *paham-paham sendiri la
post pasal pelajaran - cehh,aku tak masuk U lagi
post pasal sekolah - dah lama aku tinggal sekolah..
post pasal kawan-kawan - kebanyakan entry aku pasal mereka..
post pasal keluarga aku - untuk apa? kami bukan keluarga selebriti~ tak perlu semua itu..
post pasal produk kecantikan - err..aku bukan Kak Ton.."cantik tak Kak Ton?" poyo la Kak Ton ni :3
post pasal motivasi - aku bukan pakar motivasi,dan aku sendiri pom kurang motivasi

banyaknya,dah macam pantang larang untuk orang yang baru lepas bersalin je aku tengok =.='
Sebenarnya,benda yang kita post kat blog ke,kat facebook ke,kat twitter ke..
bukan untuk tunjuk kita ni perfect,baik,warak atau ape ape jelah..
bukan untuk dapat pujian bla bla bla ke ape..
ianya tentang kita,pandangan kita dan pendapat kita..
dan juga bergantung kepada niat :)
tapi jangan la lebih-lebih,nanti timbul fitnah la pulak --'

yang penting,kita ENJOY! dengan apa yang kita buat..(asal tak melanggar hukum syarak)


p/s:Prof.Muhaya cakap,"mereka yang selalu post kata-kata indah dalam facebook /twitter sebenarnya sedang mencari apa yang mereka tidak miliki"
Dalam sekali ayat ini :3
jadi mereka yang post pasal kasih-sayang,maknanya mereka kurang kasih sayang la erk?
maybe kot~
dan mereka yang post pasal kekuatan jiwa  dan kata-kata semangat..sebenarnya mereka sedang lemah ketika itu,dan memerlukan sesuatu untuk menyokong mereka (: