Monday, 8 April 2013

She's a terrorist!!

Assalamualaikum :)
Sejak dua menjak Izzah duk kat rumah..err..maksud aku,dia dah pindah sekolah dan tak duduk asrama,jadi kelam kabut rumah aku..My youngest brother,of course si budak Ilman,asyik nangis je sejak dia ada kat rumah =.,='


#merujuk gambar diatas,tengok muka pom dah tau ganas*ada aura hitam
--->berlawanan sifat dengan kakaknya,well,kakaknya seorang yang ayu dan sopan -santun :3
Kalu aku jadi Ilman ,aku pom nangis..mana tak nya,hari-hati disuap dengan benda-benda pelik.err..tak pelik sangat sebenarnya..tapi bagi seorang budak yang berumur setahun jagung ni agak pelik la sikit~
Hari tu,dia bagi Ilman makan Habbatus Sauda'..orang putis panggil black seeds atau  nama saintifiknya Negella Sativa :3

ni bunga dia..


Memang rasanya amatla TERBAIKK! *semua rasa ada,kecuali rasa manis~
pahit,kelat,dan semua rasa yang negatif tu ada,tapi orang tua cakap yang pahit tu la ubat :3
aku makan sekali dah serik,walaupun habbatus sauda' ni penyembuh segala penyakit,kecuali mati

Hadis yang diriwayatkan oleh Aisyah ra. Beliau pernah mendengar Rasulullah bersabda:
"Sesungguhnya Al- Habbatus Sauda' boleh menyembuh segala penyalit kecuali Al-Sam". Aku bertanya "Apakah Al-Sam itu?. Baginda menjawab, " Al-Sam itu ialah maut". (Riwayat Bukhari)
 ceittt..bagi hadis la pulak..tapi tu la kenyataannya :)
Ilman meraung dengan jeritan histeria..Mak aku tanya,"kenapa suap adik dengan benda tu?"
selamba dia jawab."nak bagi adik cerdik"
#sebab mak aku pernah bagitau yang dia bagi aku makan habbatus sauda' la masa aku kecik-kecik dulu..patotla aku jadi genius masa besar..kekekeh 
Semalam,dia bagi Ilman makan sos cili pulak dah -,-
Merah muka adik kesayangan aku tewww..yayayayaya
kesayangan la sangat..
Aku,apabila Ilman menangis....
depan Mak--->adik,kenapa nangis ni*usap kepala*
belakang Mak---> kau ni kenapa? asyik nangis je *hentak kepala Ilman kat dinding sampai berdarah*
#sebenanya,tak la sampai macam tu sekali :P
konklusinya,aku tertanya-tanya,siapakah TERRORIST sebenanya? aku atau Izzah?
senang-senang,dua-dua la..#nasib kau la Ilman dapat kakak-kakak yang ayu tapi jahat *kening double jerk
ceitttt..Hlovate la pulak ~


No comments: