Friday, 19 April 2013

M A L A S

Dua tiga hari ni,aku agak malas..
malas nak update belog,
malas nak online facebook,(ceh,bajet..padahal muka aku jah duk online sepanjang hari)
malas nak layan twitter bla bla tu --'
dan taip entry ni pom..dalam keadaan !@#$%^&


agak membosankan,staying at home,doing nothing..
baru sebulan duk kat rumah -,-
tak dapat dibayangkan mereka-meraka yang duk kat rumah sejak awal 2013 :3
aku dah nampak,
maybe I need to go somewhere..yes! JOHOR BHARU!
Mak sedara aku ajak tadi >.<
Cari pengalaman..bekerja di negeri orang..cehh..bajet perantau..
BTW,salam perantauan^^..(praktis untuk hari raya Aidilfitri nanti *tambah efek salji sikit)
ngeh3..sembang je lebih,sebab aku tak bagitau lagi kat Mummy and Daddy~
as my mother used to say,"Ipa ada kat rumah,macam takde..ada ke,takde ke..sama je"
nampak? aku dah lali dengar ini semua~
diakui,semua itu 99% betul..sebab,aku ni sebenarnya..agak anti-soc kalu kat rumah..U know,I jarang keluar rumah..lagipun,kawasan rumah aku takde yang umur sebaya aku..err..ada,ada..tapi opposite gender U know -,-
Aku tak pandai berkomunikasi dengan orang yang lebih tua dari aku(Mak nga ayah aku terkecuali la)
kalu sedara-mara tanya benda-benda ke,aku just jawab sepatah dua and senyum :)
walau apepom keadaan,senyum itu perlu~


tapi,aku tak rasa aku sorang je yang ada masalah ni,aku rasa kebanyakan remaja ada masalah sebegini kan?
well,sebagai remaja yang berwawasan macam aku ni,aku paham perasaan sesama remaja..
Kita lebih suka bergaul dan bergurau dan bergila-gilaan dan ber-poyo-an bersama rakan sebaya kan?
#ohh..Ustaz Kazim Elias cakap,"anak-anak yang melebihkan kawan-kawan dari ibubapa sendiri juga merupakan salah satu dari tanda kiamat T___T " #KalauDahJodoh,Astro Oasis
emm..
cakap malas,tapi entry berderet-deretan panjangnya -..-"
ape ape jelah~

1 comment:

Yeng Ying said...

HAHAHA :) tanda-tanda kiamat ? takut wooh :(