Thursday, 25 April 2013

Hakikat di Facebook

Pagi-pagi buta,online Facebook..belek-belek Home kat Facebook..
scroll down..
scroll down..
Tiba-tiba,ternampak kanak-kanak tadika post gambar dia, yang bermulut itik dan diedit-edit untuk kelihatan lebih putih dan cerah menawan..
biasala,perempuan..edit-edit gambar mainan je..
aku pom edit gambar aku tau..bagi nampak putih macam mat salleh,hakikatnya,aku ni gelap macam negro..kekekeh
Caption kat gambar tu berbunyi macam ni,
"Mornink fwen,dah breakfast ke belom?ni gambar titew yang biase-biase jew"
.
.
.
.
What the? bajet hot setah lettew :3
hajat dihati nak komen," :poop: " tapi tak kesampaian..nanti kena block..kurang sorang friend aku nanti~
(learn from the experience,aku baru minggu lepas kena block,sebab pegi komen yang agak islamik kat gambar sorang perempuan yang free-hair..HAHA..amar makruf,nahi mungkar katakan~)
sambung balik,aku pom tak paham..gambar yang tiada kaitan dengan caption..lainla kalu dia post gambar Burger Abang Burn ke..baru sesuai dengan caption..

boleh mengalir air mata aku kalu betol-betol ada kat depan mata aku skang ni~wuwuwu

dan aku yang belum breakfast ni pom,akan terasa kenyang melihat gambar itu..*psikologi*
kekekeh
adakah dia pikir,dengan meng-post gambar dia yang bermulut itik,dan diedit agar kelihatan putih bersih macam Heliza Helmi,mampu membuatkan orang lain kenyang?
*tapi,aku tengok ramai yang like,err..diorang kenyang kot lepas tengok gambar tu :3
actually,lepas tengok gambar tu,selera makan aku berkurang selama 3 haru berturut-turut..
cehh..menipu! booo~
"dah breakfast ke belom?" ahaha *muntah hijau putih*
p/s: segala gambar diatas tiada kaitan dengan mana-mana pihak :3

sekian^^

2 comments:

Zenith_Iman said...

Rajinnya hari ni sampai buat dua entry.. Huhuhu..

Nazifa Sakinun said...

haah..kebetulan~