Friday, 29 March 2013

My little friends ๑ˆ⌣ˆ๑

hello guys :3 *canggih sangat~
#sila tengok gambar dibawah
haa! ni la kem Desa Rimba..aku tau..aku tau..cantik kan? hahaha..macam kat cameron kan? dengan bukit bukau..bukit-bukau?salah..belakang tu Banjaran Bintang Hijau la..*Cikgu Nina bagitau..aku pom tak pasti..



ni pulak depan dewan makan..tempat yang kitorang berbaris sebelum pergi kelas.. huhh? kelas..haishh,jangan ingat kat sekolah je belajar..kat sini kitorang pom belajar laa..*malas cakap banyak pasal kelas..tapi yang pasti kelas tu..BEEEEEST sangat..*sarcastic sangat tu Ipa :3

sebenarnya,bukan pasal kem aku nak hurai..
tapi pasal..well..about my new little friends there :D

Li See and Oon
Cantik kan diorang? oittt..nanti dulu..tapi kenapa diorang freehair? banyak la..diorang non-muslim la..
#tengok muka dah tau yang diorang tu chinesse :3
Li see ; kompeni Alpha..jiran sebelah katil.. dia selalu cakap macam ni "Ipa,I tak boleh tidur kalu U tak de kat sebelah I"
"kalu tidur,I mesti palingkan muka I kat U" *saya amat menghargainya :D
nampak? Ipa ni sangat disukai ramai *ayat tak leh bla..
Ada satu hari tu,kalu tak silap masa Karnival Sukan..Li See demam.. Li See,U tahu tak yang Ipa ni sangat risau pasal U :)
ohh..lupa nak bagitau..Li See ada kembar! muka sebijik tau..*nama pom kembar kan? eh..korang tahu apa..ada kembar yang tak sama rupa paras~
Oon ; kompeni Alpha jugak..Dato' Onn Ja'afar..err..sorry..typo..Oon ni sangat peramas mesra orang nya..mat salleh cakap "friendly" hoho.. kitorang selalu usik Ivy .. pasal 100 plus #akan dicerita lebih lanjut :3

Lay Kuan(baju pink),Ivy,Oon*err..Oon lagi..hahaha XD

Ivy ; kompeni Alpha..Alpha lagi =.=' well..ALVO ~!
si cantik Ivy ni..pakai braces..*those braces remind me to someone..LOL :D
Ivy ada secret admire tau..siap dapat 100 plus lagi..100 plus cinta~!
I selalu gaduh manja dengan Ivy
"Ivy,kita dah clash..dont talk to me :P"*ayat yang selalu aku guna semasa bermanja-manjaan dengan Ivy
"ehh..I tak kenal U la..jangan cakap dengan I"hoho..sadis betul Ivy balas kat aku..sanggup U,Ivy buat I macam ni~
Ivy,I sangat suka sama U..U sporting , baik hati :D

Lay Kuan ; kompeni Bravo..rakan semeja I tu~ cute kan? baby-face :3
Lay Kuan pom amat friendly bak kat omputih~
angkat dobi..muka diorang ni la..diorang banyak tolong pelatih Muslim dorm teratai angkat dobi..
well..aku sebagai AJK Dobi yang comel lagi bertanggungjawab,rasa sedikit serba salah la..


Kak Long Bravo,Zhi San..umur 20 kalu tak silap..tapi fuhh..nampak macam baru umur 15 kan? hahaha
dia marah gila kalu kitorang panggil dia "Kak San" tapi kalu panggil "Adik San" tak pe pulak..bajet muda la lagi tuu :P hahaha


lastly,my gorgeous indian friend,Hema..Hema,jujur gila budak ni..first time,orang cakap kat aku "saya paling tak suka U #pointing at me,the innocent Ipa~"
"U sombong..kalu aku cakap apa-apa,kau tak layan aku..tapi kadang-kadang aku suka kau, kau baik.."
diulangi "kau baik" refer kat aku la tu..hahah..Hema,aku memang baik pom :3
Terkejut beruk aku dia cakap macam tu kat aku..
Maybe,sebab kita tak sedorm kot(walaupun kita se-kompeni)..aku tak kenal sangat dengan kau..aku ni pemalu sebenarnya :p
Kau kena la selalu tegur aku..
tapi lepas tu,kita jadi rapat sikit kan? aku tegur kau,kau tegur ak^^

Lupa nak bagitau pasal kak Nirosha,the only one indian in my dorm..#tak jumpa gambar dia
dia selalu panggil aku "Depa"
Ipa la kak Nirosha..
"ohh..Ipa..I lupa"
2-3 hari kemudian....
"eh.Depa,U..."
aku tertanya-tanya kenapa dia selalu panggil aku Depa..mungkin..senang nak sebut kot..Depa..Depavali..nampak? ada pertalian disitu..hakhakhak
Thats all about my new little friends,see you later :D


1 comment:

Yeng Ying said...

teringatt woo :) rindu semua :)